Voor kinderen is buitenspelen een must. Het is gezond je bent in de frisse lucht en je beweegt. In Nederland krijgen de kinderen steeds meer overgewicht. Dit is niet zo vreemd, als je bedenkt dat ze dagelijks achter de computer spelletjes en gamen of zelfs tijdens het televisiekijken en tegelijk op hun mobiele telefoon spelletjes doen of niet te vergeten het hele sociale media gebeuren. Als je dat ziet dan missen deze kinderen wel iets. Wat zou het er anders uitzien als de kinderen meer naar buiten gaan om heerlijk te ravotten en buiten te spelen.

Minder overgewicht, immers je bent in beweging in de frisse lucht, je hebt geen tijd om te snoepen en tussendoortjes te nemen. Het is goed voor de ontwikkeling, zowel de motorische ontwikkeling, je bent lekker actief maar ook voor je sociale ontwikkeling is het goed, door het spelen met andere kinderen worden ze sterker en socialer. Vooral in het bos en in de natuur kunnen ze goed hun fantasie gaan gebruiken. En niet onbelangrijk, ze worden minder beinvloed door de buitenwereld en kunnen zich zelf beter ontwikkelen.

Maar deze voordelen van het buitenspelen gelden natuurlijk ook voor de ouders. In de meivakantie heerlijk met je kinderen naar buiten en avonturen beleven in de natuur, dat is toch super. Samen ondernemen en beleven, dat blijft je bij en het zijn fijne herinneringen voor later.

Hieronder een paar ideetjes voor stoere avonturen in Drenthe.

Klimmen en klauteren, hutten bouwen en heerlijk ravotten in de bossen, dit kan natuurlijk dichtbij in de bossen van het Dwingelderveld en Vakantiepark Zonnetij

Belevingspad in Hoogersmilde

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold Appelscha

Roekpad, speelbos en belevingspad Echten

Green Edge Speelbos Pesse

Belevingspad Struunpad Koekangerveld

Speelbos Lorken Drouwen

En nu op avontuur in de natuurLente in Lhee

Lente in Lhee, dat is een ervaring. Nu zult u denken, waarom is het in Lhee anders. Wel in Lhee ervaar je het voorjaar echt. Eerst ga ik uitleggen wat voorjaar is. Als het voorjaar is dan kun je ‘last’ krijgen van Lentekriebels. De een heeft meer lentekriebels dan de ander, maar lentekriebels zijn heerlijk en geven een goed gevoel. De zon gaat vaker schijnen en is ook krachtiger, daardoor krijgt men meer vitamine D binnen en gaat het lichaam bruisen. Herken je dit gevoel, dat bruisende, je  wilt naar buiten, je hebt opeens vele klusjes te doen, “voorjaarsschoonmaak” en wilt dit dan zo snel mogelijk klaar krijgen, kortom je bruist van de energie. Naar buiten in de tuin of lekker op de fiets, wandelen en genieten van de natuur. Ook in de natuur ervaar je het voorjaarsgevoel. Wij waren met voorjaarsvakantie in Lhee en het was een geweldige ervaring. Ons vakantiehuis staat aan de bosrand en met het aanbreken van de dag. Je weet niet wat je hoort, het was geweldig, zoals de vogels begonnen te zingen. De vogeltjes zijn druk in de weer om hun nestje te bouwen. Daaruit kun je concluderen dat ook de vogels lentekriebels hebben. Sommige dieren ontwaken uit hun winterslaap en gaan op zoek naar een partner om zich voort te planten. Omdat de zon meer en krachtiger gaat schijnen, komen er weer bladeren aan de bomen en al snel gaan de bloemen en bolletjes bloeien.

Voorjaar dat is jong leven, in de schaapskooi van Lhee zijn de eerste lammetjes al geboren. Lammetjes het symbool van de lente.  Zo mooi het drentse heide schaap met hun lammetjes. Zo bijzonder zoals een schaap haar lammetje herkend aan het geluid en andersom ook. Zo heeft elk schaap of lam zijn/haar eigen geblaad.

Ook bij de mens is het zo, dat wanneer het voorjaar is. Zij ook lentekriebels hebben. Er worden oude contacten opgehaald en/of worden sneller verliefd. Dit komt omdat de hormonen hun werk doen (hormonen worden aangemaakt door vitamine D en dit krijgen we van de zon) en zei versterken je emoties. Daardoor kun je vlinders in je buik krijgen. Lentekriebels!

Kortom als het lente is, ga dan naar buiten en vang zoveel mogelijk zonnestralen op.MTB routes in Dwingeloo ook in de winter

In en om het Nationaal park het Dwingelderveld zijn vele MTB routes. En er zijn ook andere routes te combineren via verbindingen met bv het Nationaal park in Appelscha, Ruinen, Havelte (Havelterberg) en Diever, volop mogelijkheden dus.

De MTB route in het Dwingelderveld is een route van 17 km. die langs het heidegebied gaat, langs vennetjes en bossen. Brede rechte zandpaden worden afgewisseld door singletracks. De route is niet zwaar en kan goed gecombineerd worden met andere MTB routes. De omgeving is uniek. Het Dwingelderveld is een ca 3500 ha. groot heidegebied. Een afwisselend landschap van heide, bos en vennetjes. Een mooie omgeving om te fietsen en te MTB-en.

Maar heb je wel eens bedacht dat het juist heerlijk is om in de winter te fietsen. herken je het heerlijke tintelende gevoel van de frisse lucht die door je longen stroomt. Om je conditie op peil te houden in de winter, is met fietsen toch veel fijner dan in de sportschool. Lekker buiten in de prachtige natuur en frisse lucht.

Maarrrr het kan natuurlijk ook wel eens tegenzitten, koude handen, koude voeten, tintelende oren, lopende neus, noem maar op. Het gevoel van "wat doe ik hier", om deze gevoelens de baas te blijven, hebben we hieronder een paar tips voor je:

De Fietser:

-het is belangrijk dat je je goed voorbereidt

-het is beter om laagjes kleding te dragen dan bv dikke warme kleren. Dunne lagen over elkaar dragen, zorgt ervoor dat je transpiratievocht beter weg kan komen, zodat je lichaam droog blijft en dus niet koud wordt. Katoenen kleding wordt nat en is dus niet aan te bevelen. Het is belangrijk dat je kleding ademend is.

-koude voeten kun je het beste voorkomen door waterdicht schoeisel te gebruiken en dat dit schoeisel goed zit en je de tenen kunt bewegen, denk maar eens aan te kleine schaatsen, dan heb je gegarandeerd koude voeten en gevoelloze tenen, dit willen we niet.

-koude handen en vingers. dit kun je voorkomen door handschoenen te dragen die aan de bovenkant winddicht zijn en waterafstotend.

-koude oren, ken je de uitspraak "hoofd koel maar warme voeten" dat is natuurlijk waar, maar koude oren is niet prettig, het gevoel dat je bij de kachel komt en je oren zo verschrikkelijk beginnen te jeuken en er bijna afspatten! Nee dit kun je voorkomen door een helmmuts of een Buff onder je helm te dragen, maar draag altijd een helm, immers veiligheid staat voorop.

De Fiets, ook die kun je voorbereiden op winterse temperaturen, hieronder een paar tips:

  1. kan in de winter nat zijn, harde ondergrond door vorst, gladheid door (bevroren) bladeren op de grond noem maar op. -door noppenbanden te gebruiken heb je meer grip op de ondergrond en meer remvermogen.

-controleer je rem- en versnellingskabels goed, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Als je bij koude temperaturen intensief sport dan gebruikt het lichaam meer energie. Eet en drink dus op tijd.

Na al deze wijze woorden, durf je misschien niet meer aan het avontuur te beginnen, maar vergeet niet dat je heerlijk gezond buiten bezig bent.

DUSSS... STAP OP JE FIETS EN GENIET!!


Laatste nieuws en aanbiedingen

Vakantie en Drenthe is een ijzersterk duo.
U kunt uw vakantie heel aktief beleven want er zijn volop mogelijkheden om paard te rijden, te fietsen over de vele fietspaden of met de mountainbike door de bossen te crossen.
Vanuit omliggende dorpen kunt u allerlei activiteiten ondernemen, u hoeft u geen dag te vervelen.

Ook kunt u uiteraard tijdens uw vakantie lekker niets doen en genieten van de weldadige rust die de omgeving biedt.

U kunt uiteraard nu al reserveren via de Zoek & Boek optie of via Direct boeken. De tarieven kunt u vinden via de link aan de rechterkant


Onlangs hebben we weer spiksplinternieuwe bungalows en een groepsaccommodatie in gebruik genomen, reserveer nu hier!!!

     

                         << De Vink >>                                        << De Specht >>

 
 
web statistics